Uleiuri esențiale cu aromă sau notă de bază

Uleiurile esențiale cu aromă de bază sunt substanțe puternice și tenace cu multiple proprietăți curative. Ca și celelalte uleiuri esențiale, aroma de bază nu face derogare de la o caracteristică importantă și anume cea de a aduce beneficii pe toate cele trei « planuri » ale omului : minte, trup și suflet.

Este demonstrat că aceste esențe au efect direct asupra « creierului nostru emoțional » pe numele său științific sistemul limbic, locul unde se află centrul de comandă hormonal și sediul emoțiilor noastre.
Activitatea din aceste două puncte influențează direct sau indirect, în măsură mai mare sau mai mică și alți centri importanți, precum cei responsabili de funcțiile vitale : pulsul, tensiunea arterială, respirația și temperatura, prin urmare aceasta poate avea consecințe și în planul fizic, asupra organelor responsabile de aceste funcții.

Ulei Esențial Pur Cedru Cedar Wood Cedrus Deodara 15ml

Uleiul esential de cedru provine din arborele conifer ce crește în regiunea Hymalaya și în regiunea mediteraneeană. În perioada descrisă în Biblie, acesta, simboliza abundența și fertilitatea.

Prin metodă distilării cu aburi din lemnul acestui arbore (rumeguș sau resturi de lemn transformate în pudra), se obține o esență cu o consistență relativ vâscoasă de culoare galben auriu.

Datorită particularităților sale, de-a lungul timpului acest ulei esențial a dobândit o poziție importantă în industria parfumului. Este o referință în ceea ce privește atât aromele de bază cât și cele lemnoase în general. Distingem o aromă intensă, bogată în note pământii, rășinoase ce ne trimite cu gândul la prospețimea pădurii.

Dincolo de caracteristicile olfactive deosebite, uleiul esențial de Cedru are numeroase proprietăți terapeutice. Efectele sale antiseptice, purificatoare, regenerante îl recomandă în tratarea diferitor afecțiuni dermatocosmetice. Acesta regenerează țesutul și calmează iritatiile. Este recomandat pentru ingijirea tenului gras sau împotriva acneei, dermatitei și chiar psoriasis.

În practici precum masajul terapeutic, balneofitoterapia, este un bun calmant al durerilor reumatice, stimulează circulația și tonifică.

Uleiul esențial de Cedru acționează și asupra sistemului, nervos. Acesta este întâlnit în aromaterapie cu rol de a calma și purifica contribuind la restabilirea echilibrului interior. 

Este de preferat să păstrăm în minte că din punct de vedere al sustenabilității, lemnul de Cedru este pe cale de dispariție. A se consuma cu sensibilitate. Pentru a ne putea bucură pe deplin de efectele sale benefice, este recomandată respectarea contraindicațiilor și regulilor de utilizare.

Cumpără ulei de Cedru

Ulei Esențial Balsam Tolu Balsamum Tolutanum 15ml

Uleiul essential Balsam Tolu, provine din rășina arborelui Myroxylon balasamum, ce se regăsește în principal în America de sud și America Centrală. 

Prin metoda distilării cu aburi din rășina cleioasă a acestui arbore se obține o esență cu o consistență vâscoasă de culoare bronz întunecat. 

Cu un grad redus de volatilitate această esență se încadrează în categoria aromelor de bază datorită caracteristicilor sale olfactive puternice și persistente. Din aroma să puternică distingem note bogate lemnoase, dulci precum vanilia. 

Că și în cazul celorlalte esențe extrase din conifere, uleiul essential Balsam Tolu are proprietăți antiinflamatorii, antiseptice, antifungice, aspect ce îl recomandă că tratament împotriva a diferite afecțiuni ale sistemului respirator și a diferitor afecțiuni dermatologice. Acesta este de asemeni întâlnit că ingredient aromatizant în diverse băuturi sau în gumă de mestecat. Uleiul esențial de Balsam Tolu are o gama largă de utilizare, de la produse medicinale, farmacteutice, cosmetice până la detergenți și produse împotriva insectelor.

Cu toate acestea, este indicat să avem în vedere că uleiul esențial Balsam Tolu este o aromă de bază cu proprietăți puternice, prin urmare trebuie respectate contraindicațiile și instrucțiunile de utilizare. Această esență se utilizează numai diluată într-un ulei vegetal și este contraindicată în timpul sarcinii. Pentru mai multe informații despre regulile de utilizare click aici.

Cumpără ulei Tolu

Ulei Esențial Pur Ambră Chihlimbar Răşină Amber Resin Pinus Succinifera 15ml

Uleiul esențial de Ambră provine din rășina sedimentată a unor arbori gigantici specifici perioadei eocene, mai precis acum 44 milioane de ani. Această rășină se regăsește în zilele noastre în zăcăminte în regiunea mării Baltice.

Prin metoda distilării cu aburi din cristale de Ambră, se obține o substanță cu o consistență vâscoasă și o culoare caracteristică :  oranj cu accente întunecate.

Datorită particularităților sale, de-a lungul timpului acest ulei esențial a dobândit o poziție importantă în industria parfumului. Distingem o aromă intensă, bogată în note lemnoase, fumurii ce poate constitui baza unui parfum echilibrat sau poate dezechilibra anulând manifestarea celorlalte arome dintr-un amestec.  

Totodată, uleiul esențial de ambră este apreciat în diverse practici terapeutice – aromaterapie, masajul terapeutic, fitobalneoterapia datorită proprietăților antiinflamatorii și efectelor analgezice. Acesta contribuie la fortificarea sistemului imunitar și are efecte antibacteriene.

La nivel emoțional, uleiul esențial de Ambră combate anxietatea și depresia și acționează ca relaxant.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Ambră este o aromă de baza cu proprietăți puternice ce trebuie utilizată cu precauție pentru a ne putea bucura pe deplin de beneficiile sale, este recomandat să consultăm și să respectăm contraindicațiile și regulile de utilizare. 

Cumpără ulei Ambra Chihlimbar

Ulei Esențial Pur Santal 70% Sandalwood Santalum Album Linn 15ml

Uleiul esențial de santal provine din lemnul arborelui originar din India ce poartă numele științific de Santalum Album. Face parte din categoria esentlor de bază având o consistentă medie spre densă și ca și celelalte esențe din această categorie, are un grad de volatilitate redus și o aromă complexă și puternică din care distingem note dulci, lemnoase cu accente florale.
Datorită versatilitatii sale, uleiul esențial de santal își găsește întrebuințarea în industria parfumului ca notă de bază și în cosmetică în principiu în tratamente dermatocosmetice datorită proprietăților sale antiseptice, antiinflamatorii, tonice și cicatrizante.
Este de asemeni utilizat în industria medico-farmaceutică deoarece această esență acționează că imunostimulent, analgezic, diuretic și expectorant.
Uleiul esențial de santal a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în practici spirituale deoarece acesta contribuie la echilibrare. Este un bun aliat în lupta împotriva stresului și depresei. De asemeni este apreciat că având efecte afrodisiace și contribuind la creșterea libidoului.
Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Santal este o aromă de bază cu proprietăți puternice ce trebuie utilizată cu precauție pentru a ne putea bucură pe deplin de efectele sale benefice. Este recomandată respectarea contraindicatiilor și regulilor de utilizare.

Cumpără ulei Santal

Ulei Esențial Pur Trandafir Rose Oil Centifolia Rosa Centifolia 5ml

Uleiul esențial de Rose Centifolia provine din  florile arbustului cu același nume ce se regăsește în principal în Maroc, Turcia, Franța și China. 

Prin metodă distilării cu aburi, din florile acestei plante se obține o substanță cu o consistență medie și culoare oranj cu accente roșiatice. Se remarcă prin mirosul caracteristic trandafirului. Din aromă să distingem note dulci, condimentate iar datorită gradului scăzut de volatilitate,  această persistă timp îndelungat, chiar și până la câteva zile. De-a lungul istoriei, uleiul esențial de Rose Centifolia a dobândit un rol important în compoziția a numeroase fragranțe celebre. Este considerată dintre aromele de baza ce conferă profunzime unui amestec.

Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, uleiul esențial de Rose Centifolia se remarcă și prin proprietățile sale calmante și relaxante atât în plan fizic cât și spiritual, emoțional. 

Astfel îl întâlnim în aromaterapie, masajul terapeutic și fitobalneoterapie. Datorită, calităților regenerante, calmante acesta este adesea parte din compoziția anumitor produse dermatocosmetice sau produse pentru îngrijirea părului. Este un aliat de încredere atunci când avem de a face cu piele sensibilă.

Contribuie la stabilirea și menținerea echilibrului hormonal, totodată combate stresul, anxietatea și insomniile promovând starea de bine din viată de zi cu zi.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles

Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
Cumpără ulei Trandafir

Ulei Esențial Pur Lemn Sfânt Palo Santo Bursera Graveolens 15ml

Uleiul esențial de Palo Santo provine din lemnul lemnul unui arbore originar din Ecuador ce este înrudit cu arborele de Tămâie (Frankinscence)și poartă numele științific de Bursera graveolens.
Prin metoda distilării cu aburi, se obține un lichid de consistentă medie și o culoare clară ce prezintă o ușoară nuanță de galben. 

Aroma sa este unică, dulce și lemnoasă, cu nuanțe fructate, rășinoase și ierboase la care se adaugă un lejer accent mentolat. Datorită gradului scăzut de volatilitate această aromă persistă până la câteva zile. 
Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, uleiul esențial de Palo Santo prezintă numeroase proprietăți terapeutice. Este folosit în masajul terapeutic pentru ameliorarea durerilor musculare și a inflamațiilor articulare, în timp ce regenerează, vindecă, hrănește și redă elasticitatea epidermei. De asemeni poate fi utilizat în tratarea diferitor afecțiuni ale sistemului respirator și contribuie la fortificarea sistemului imunitar. 

În plan spiritual, emoțional uleiul esențial de Palo santo acționează ca stimulent, combate stresul și calmează. Acesta este deseori utilizat în meditație și alte  practici spirituale.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Palo santo este o aromă de baza cu proprietăți puternice ce poate avea consecințe hepatotoxice, prin urmare este necesar să consultăm și să respectăm contraindicațiile și regulile de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054
The essential oils profiles ;  Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Palo Santo

Ulei Esențial Pur Scorțișoară Cinnamon Cinnamonum Zeylsnicum 15ml

Uleiul esențial de scorțișoară provine din plantă originară din Sri Lanka, un arbore veșnic verde ale cărui frunze și scoarță sunt puternic aromate si care poarta numele stiintific Cinnamomum zeylanicum.

Prin metoda distilării cu aburi, din frunzele acestui arbore, se obține o substanță cu o consisteneta care poate varia de la medie spre lichidă și  care are o culoare galben întunecat. Această substanță se remarcă prin aroma să caracteristică din care distingem note calde pământoase, condimentate ce persistă până la câteva zile. Datorită proprietăților sale olfactive deosebite, uleiul esențial de scorțișoară este utilizat ca notă de baza în industria parfumului constituind fundația pentru numeroase amestecuri  aromatice. 

În industria cosmetică dar și în industria medico-farmaceutică sunt valorificate proprietățile sale antibacteriene, antiseptice, antivirale, analgezice, tonice.

Uleiul esențial de scorțișoară, acționează ca stimulent împotriva oboselii și promovează bunăstarea interioară. Datorită proprietăților sale diverse îl putem întâlni chiar  și în produse împotriva insectelor sau în produse pesticide

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de scorțișoară este menit a fi utilizată cu precauție, doar în soluții diluate deoarece poate produce iritații serioase ale pielii și mucoaselor. Pentru mai multe informații despre utilizarea în siguranță a uleiului esențial de scorțișoară click aici.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles

Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information

Cumpără ulei Scorțișoară

Ulei Esențial Pur Iasomie Jasmine Jasminum Officinale 15ml

Uleiul esențial de Jasmine provine din florile plantei care este originară din nordestul Indiei/ câmpiile din zoma Hymalaya și poartă numele științific Jasminum officinale. 

Prin metoda extracției cu ajutorul anumitor solvenți chimici, din florile puternic parfumate ale acestei plante, se obține o substanță cu o consistentă vâscoasă a cărei culori poate varia de la auriu la oranj bronz și anume uleiul esențial de Jasmine.

Aroma acestui ulei esențial este predominant florală, bogată și intensă. Datorită gradului scăzut de volatilitate această esență persistă timp îndelungat, chiar și până la câteva zile. Asftel uleiul esențial de Jasmine a dobândit, de-a lungul istoriei parfumului un rol important în compoziția a numeroase amestecuri aromatice.

Versatilitatea acestei esențe, constă în numeroasele beneficii terapeutice pe care le aduce atât în plan fizic cât și mental, emoțional.

Uleiul esențial de Jasmine are efecte hidratante asupra pielii și este potrivit pentru toate tipurile de piele. Îl regăsim în tratamente dermatocosmetice datorită proprietăților sale antispetice, antiinflamatorii. Acesta calmează și reduce iritațiile.

Totodată este considerat un bun stimulent pentru creier, îmbunătățește capacitatea de concentrare, este un bun combatant împotriva stresului și insomniei și acționează ca antidepresiv natural.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Jasmine este o aromă de baza cu proprietăți puternice ce se folosește doar diluată într-un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic, prin urmare este recomandată respectarea contraindicațiilor și regulilor de utilizare

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Iasomie

Ulei Esențial Pur Mir Gel Myrrh Commiphora Myrrha 15ml

Uleiul essential de Myrrh, provine din arborele originar din nordestul Africii / sudvestul Asiei, ce se regăsește în special în regiunile din apropierea Mării Roșii, precum Somalia, Yemen, Ethiopia. 

Este o esență cu o tradiție veche, apreciată pentru proprietățile sale terapeutice atât în medicină, cosmetică, parfumerie cât și în practici spirituale. 

Prin metodă distilării cu aburi, din rașina  arborelui de Myrrh, se obține o obține cu o consistență medie și o culoare ce variază de la galben auriu la bronz. Parfumul acestei esențe este unul puternic din care distingem note lemnoase, balsamice. Volatilitatea scăzută și persistența parfumului, ce poate dura până la câteva zile, încadrează această esență în categoria aromelor de baza.

Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, uleiul esențial Myrrh are și numeroase proprietăți terapeutice. Utilizat în practici medicale precum masajul terapeutic, fitobalneoterapia acesta detoxifica și calmează. 

Este de asemeni utilizat în tratamente împotriva diferitor afecțiuni respiratorii datorită efectelor antiinflamatorii, antibacteriene. Totodată, uleiul esențial de Myrrh are efect regulator asupra tensiunii arteriale și funcției cardiace acționând ca fortificator pentru sistemul imunitar. 

Datorită acțiunii sale asupra sistemului nervos, acesta este un bun combatant al stresului și insomniilor  contribuind totodata la reechilibrarea emoțională.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Myrrh este o aromă de bază cu proprietăți puternice ce se folosește doar diluată într-un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic, prin urmare este necesar să consultăm și să respectăm contraindicațiile și regulile de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Mir

Ulei Esențial Ghimbir Gingergrass Cymbopogon Martini 15ml

Uleiul esențial de Ghimbir provine din planta originară din India ce poartă numele științific de Cymbonium Martinii. 

Prin metoda distilării cu aburi, din frunzele acestei plante, se obține o substanță cu o consistență lichidă de culoare galben luminos ce poate varia. Parfumul uleiului esențial de Ghimbir este unul puternic, energic, pătrunzător, specific aromelor de bază. Distingem note pământoase, lemnoase, condimentate ce constituie un element important în numeroase amestecuri aromatice atât pentru corp cât și pentru casă.

Dincolo de calitățile sale olfactive particulare esența de Ghimbir ascunde numeroase proprietăți terapeutice. 

Datorită efectelor antiinflamatorii, decongestionante și analgezice, uleiul esențial de ghimbir este utilizat în tratarea anumitor afecțiuni ale sistemului digestiv (stări de greață, indigestie) și ale sistemului respirator. Acționează ca analgezic în cazul durerilor musculare și durerilor de cap/ migrenelor, ameliorează circulația sângelui și contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar. 

În industria cosmetică, uleiul esențial de gimbir este apreciat atât pentru aroma sa cât și pentru capacitățile sale antioxidante și tonice. Îl întâlnim în produse atât pentru îngrijirea pielii cât și a părului.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Ghimbir este o aromă de bază cu proprietăți puternice, ce se folosește doar diluată într-un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic, prin urmare este recomandată respectarea contraindicațiilor și regulilor de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Ghimbir

Ulei Esențial Cu Aromă De Bază Pur Vetiver Vetiveria Zizanoides 15ml

Uleiul esențial de Vetiver provine din planta originară din Haiti /Ecuador ce poartă numele științific de Vetivera zizanoides.

Prin metoda distilării cu aburi, din rădăcina acestei plante, se obține o substanță cu o consistentă vâscoasă de culoare bronz întunecat. Parfumul uleiului esențial de Vetiver este unul puternic, proaspăt din care distingem note lemnoase, pamantoas cu accente condimentate, ierboase ce persistă până câteva zile datorită gradului scăzut de volatilitate.

Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, care îl plasează într-o poziție importantă în industria parfumului, aria de întrebuințare ale uleiului esențial de Vetiver se extinde de la industria medico-farmaceutică la industria cosmetică și industria produselor de curățenie.

Întâlnim această aromă de bază în produse cosmetice pentru îngrijirea părului sau în tratamente dermatocosmetice împotriva acneei și tenului gras. Utilizat în masajul terapeutic, fitobalneoterapie, uleiul essential de Vetiver stimulează circulația, tonifică și acționează ca antiinflamator și analgezic. De asemeni, datorită proprietăților antibacteriene, antifungice, insecticide, această esență este un ingredient cheie și în produse cosmetice pentru uz casnic (dezinfectanți, produse de curățat, insecticide).

Uleiul esențial de Vetiver este mult apreciat în practici spirituale pentru efectul calamant și relaxant. Acesta combate insomnia și contribuie la echilibrul hormonal având chiar un lejer efect afrodisiac.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Vetiver este o aromă de baza ce se utilizează doar în soluții diluate, alături de un ulei purtător sau într-un produs cosmetic, prin urmare este recomandată respectarea contraindicațiilor și regulilor de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Vetiver

Ulei Esenţial Cu Aromă De Bază Tuia Thuja Wood Thuja Occidentalis 15ml

Uleiul essential de Tuia provine din arborele, ce poartă numele științific Thuja Occidentalis. Acesta este se regăsește în regiunile din nordul și estul Canadei precum și în zone din nordul Statelor Unite Ale Americii și este deseori folosit în scopuri decorative în timpul sărbătorilor de iarnă. 

Prin metodă distilării cu aburi, din ramurile acestui arbore, se obține o substanță cu o consistentă lichidă care are o culoare galben deschis . Parfumul acestei esențe este unul proaspăt și intens din care distingem note camforate, condimentate cu ușoare accente de scorțișoară. 

Aria de întrebuințare ale uleiului esențial de Tuja se extinde de la industria medico-farmaceutică, aromaterapie la industria cosmetică, industria produselor de curățenie. Astfel întâlnim această esență deseori atât în produse (creme, loțiuni) de uz medical sau în produse cosmetice și dermatocosmetice cât și în produse chimice pentru uz casnic (dezinfectanți, produse de curățat, insecticide).

În plan spiritual, emoțional, uleiul esențial de Tuia acționează ca antidepresiv natural. Este recomandat în lupta împotriva stresului și a stărilor de anxietate.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că datorită conținutului ridicat de cetone uleiul esențial de Tuia este o aromă de bază care poate avea efecte toxice și neurotoxice. Acesta se utilizează doar în soluții diluate alături de un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic, prin urmare este recomandată respectarea contraindicațiilor și regulilor de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Tuia

Ulei Esențial Pur Wintergreen Gaultheria Procumdens 15ml

Uleiul essențial de Wintergreen, provine din arborele ce poartă numele științific de Gaultheria Procumbens.

Prin metoda distilării cu aburi sau prin hidro distilare, din frunzele acestul arbore, se obține o substanță cu o consistentă lichidă de culoare galben deschis. Parfumul uleiului esențial de Wintergreen este unul revigorant, proaspăt din care distingem note lemnoase, ușor înțepătoare ce persistă până la câteva zile. 

Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, care îl plasează într-o poziție importantă în industria parfumului, aria de întrebuințare ale uleiului esențial de Wintergreen se extinde de la industria medico-farmaceutică la industria cosmetică.

În trecut, nativii Americani aveau obiceiul de a mesteca frunzele pentru a preveni probleme dentare, în zilele noastre acesta este întâlnit ca aromă în compoziția produselor pentru igiena orală.         

De-a lungul timpului, uleiul essential de Wintergreen a demonstrate numeroase alte calități terapeutice. Datorită conținutului ridicat de Methyl Salicylate această esență este deseori componentă activă în produse pentru tratarea diferitelor afecțiuni musculare, sau ale sistemului osos, acționand ca analgezic, anestezic și antiinflamator. 

Asemănarea puternică dintre Wintergreen și Mentă, îl recomandă înspre a fi utilizat ca  aromă pentru pasta de dinți sau în compoziția unor produse pentru îngrijirea pielii.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Wintergreen este o aromă de bază ce se utilizează doar în soluții diluate, alături de un ulei purtător sau într-un produs cosmetic, prin urmare este recomandată respectarea contraindicațiilor și regulilor de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Wintergreen

Ulei Esențial Pur Turmeric Rădacină Turmeric Root Curcuma Longa 15ml

Uleiul esențial de curcuma provine din rizomul plantei aromatice, originară din Nepal, sud estul Asiei, ce poartă numele științific de Curcuma Longa. 

În zilele noastre, prin metoda distilării cu aburi, din rădăcina (rizomul) de Turmeric se obține o substanță cu o consistentă lichidă și o culoare ce poate varia de la galben deschis la galben închis. Parfumul acestui ulei esențial este unul puternic, pătrunzător, specific aromelor de bază. Distingem note proaspete condimentate, lemnoase ce persistă până la câteva zile și constituie fundamentul a numeroase amestecuri aromatice. 

Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, care îl plasează într-o poziție importantă în industria parfumului, aria de întrebuințare ale uleiului esențial de Turmeric se extinde de la industria medico-farmaceutică la industria cosmetică și industria produselor de curățat.

Dintre proprietățile terapeutice, această esență se face remarcată pentru deosebite efecte antioxidante și antiinflamatorii. Stimulează digestia și contribuie la regenerarea celulelor hepatice. Acționează că antibiotic, antibacterian, remediu în tratamentul arsurilor și al afecțiunilor de piele precum eczema, psoriasis.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Turmeric este o aromă de bază cu proprietăți puternice ce poate provoca senzația de vertij și chiar tahicardie, în cazul în care este utilizată o cantitate mare, prin urmare este recomandată respectarea contraindicațiile și regulililor de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Turmeric

Ulei Esențial Cu Aromă de Bază Pur Paciuli Patchouli Pogostemon Cablin 15ml

Uleiul esențial de Patchouli provine din planta originară din Indonezia, ce poartă numele științific de Pogostemon Cablin.

Prin metoda distilării cu aburi, din petalele florilor acestei plante se obține o substanță cu o consistență vâscoasă și o culoare ce poate varia de la bronz lumios la bronz întunecat. Parfumul uleiului esențial de Patchouli este unul puternic, pătrunzător, specific aromelor de bază. Distingem note dulci pământoase, lemnoase, care, deși nu sunt foarte des utilizate că notă principala în industria parfumului , constituie elemente importante în numeroase compoziții aromatice. 

Dintre aromele de bază, această se deosebește printr-o caracteristică neconvențională, și anume dacă este păstrată în condiții optime de depozitare, odată cu trecerea timpului, uleiul esențial de Patchouli nu își pierde proprietățile ci se perfecționează. 

Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, această esență ascunde numeroase proprietăți terapeutice. Datorită proprietăților sale hidratante, regeneratoare,tonifiante, îl găsim în numeroase produse dermatocosmetice, în produse destinate masajului therapeutic, în aromaterapie și în industria wellness și spa.

Este deseori utilizat în meditație fiind foarte bogat în compuși care stimulează sistemul limbic. Acesta contribuie la restabilirea echilibrului mental și emoțional, ajută la canalizarea emoțiilor și relaxare.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Patchouli este o aromă de bază cu proprietăți puternice ce se folosește doar diluată într-un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic, prin urmare este recomandată respectarea contraindicațiilor și regulilor de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Paciuli

Ulei Esențial Cu Aromă De Bază Pur Ylang Ylang Cananga Odorata 15ml

Uleiul esențial de Ylang Ylang provine din florile arborelui originar din Madagascar, Ecuador ce poartă numele științific de Cananga Odorata.

Prin metodă distilării cu aburi, din petalele florilor acestui arbore, se obține o substanță cu o consistență lichidă de culoare ce poate varia de la galben deschis la galben profund. Parfumul uleiului esențial de Ylang Ylang este unul intens, pătrunzător, specific aromelor de bază. Distingem un buchet bogat în note dulci florale, fructate ce persistă până la câteva zile și sunt considerate elemente fundamentale în compoziția a numeroase amestecuri aromatice. 

Dincolo de calitățile sale olfactive, atât de apreciate în industria parfumului, uleiul essential de Ylang Ylang este utilizat în practici medicale precum masajul terapeutic, fitobalneoterapia, aromaterapia datorită efectelor calmante, antiinflamatorii. 

De asemeni îl întâlnim în compoziția diferitor tratamente dermatocosmetice împotriva acneei, acesta acționând ca antibacterian, antifungic și seboregulator. 

Uleiul essential de Ylang Ylanh Combate oboseala cronică, insomnia și chiar depresia având un efect tonic, stimulator atât în plan fizic cât și în planul spiritual, emoțional.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Ylang Ylang este o aromă de bază cu proprietăți puternice ce se utilizează doar diluată într-un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic, prin urmare este recomandată respectarea contraindicațiilor și regulilor de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Ylang Ylang

Ulei Esențial Pur Iasomie De Noapte Harshiangar Nyctanthes Arbortristis 15ml

Uleiul esențial de Harshiangar ( Iasomie de Noapte) provine din florile arbustului originar din Sudul și Sud Estul Asiei, ce poartă numele științific de Nychtantes Arbortristis. 

Prin metoda distilării cu aburi, din petalele florilor acestui arbust se obține o substanță cu o consistență lichidă de culoare galben deschis ce poate varia până la oranj-roșiatic. Parfumul uleiului esențial de Harshiangar ( Iasomie de Noapte) este unul intens, pătrunzător, specific aromelor de bază. Distingem note proaspete florale, diferite de cele ale Iasomiei Jasminum Officinale, la care se adaugă accente proaspete, ierboase.

Dincolo de caracteristicile sale olfactive deosebite, această esență are proprietăți antibacteriene, antiseptice, regeneratoare, purificatoare ce contribuie la înfrumusețarea pielii.  Este potrivită pentru îngrijirea pielii sensibile. Întâlnim esență de Harshiangar în produse cosmetice și dermatocosmetice sau utilizată în practici medicale precum masajul terapeutic, fitobalneoterapia, aromaterapia. Acesta acționează că regulator de sebum și are efecte calmante, antiinflamatorii. 

În planul spiritual uleiul esențial de Iasomie de noapte promovează starea de bine și contribuie la echilibrul interior.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Harshiangar  este o aromă de bază cu proprietăți puternice ce se folosește doar diluată într-un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic, prin urmare este recomandată respectarea contraindicatiilor și regulilor de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Iasomie de Noapte

Ulei Esențial Pur Helichrysum Immortelle Helichrysum Italicum 15ml

Uleiul Esențial de Helicrhrysum provine din planta originară din regiunea Mediteraneană ce poartă denumirea științifică de Helichrysum angustifolium.

Prin metoda distilării cu aburi, din petalele florilor acestei plante se obține o substanță cu o consistență lichidă de culoare galben deschis. Parfumul uleiului esențial de Helichrysum este unul intens, pătrunzător, specific aromelor de bază, din care distingem note proaspete pământoase, ierboase la care se adaugă lejere accente asemănătoare ceaiului.

Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, această esență se remarcă prin numeroase proprietăți terapeutice.

Înzestrat cu proprietăți antibacteriene, antiseptice și expectorante, a fost și este folosit în tratamentul anumitor afecțiuni respiratorii precum astmul, bronșita, tusea. 

Este întâlnit în practici precum masajul drenant sau masajul terapeutic împotriva afecțiunilor musculare, articulare, reumatice acționând  că antiinflamator și analgezic Totodată stimulează și facilitează regenerarea celulară și are un puternic efect cicatrizant. Ecesta este un bun combatant împotriva afecțiunilor dermatologice împiedicând formarea țesutului cicatricial.  

Esența de Helichrysum este una energizantă, revitalizantă ce acționează ca și stimulent asupra psihicului. Combate insomnia și reduce anxietatea acționând că un antidepresiv natural.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Helichrysum este o aromă de bază cu proprietăți puternice ce nu este recomandată spre utilizare de către persoane care urmează tratament anticoagulant.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Helichrysum

Ulei Esențial Pur Angelica Rădăcină Angelica Root Angelica Archangel 15ml

Uleiul essential de Angelica provine din planta originară din Franța, Belgia ce poartă numele de Angelica archangelica. Deoarece esența acestei plante se găsește atât în rădăcina cât și în semințe este necesar să precizăm că această descriere face referire la uleiul essential obținut din rădăcina de Angelica.

Prin metoda distilării cu aburi  se obține o substanță de culoare galben deschis, cu o consistentă lichidă ce difuzează un parfum proaspăt și puternic alcătuit din note verzi /lemnoase cu accente piperate. Volatilitatea scăzută și persistența parfumului  ce poate dura până la câteva zile, încadrează această esență în categoria aromelor de bază.

Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, uleiul esențial de Angelica Root se remarcă și prin numeroasele proprietăți terapeutice pe care le deține. Utilizat în practici medicale precum masajul terapeutic, fitobalneoterapia acesta detoxifică, tonifică și contribuie la fortificarea sistemului imunitar.  

În plan spiritual, emoțional, combate stresul, reduce anxietatea și energizează, având efecte remarcabile în tratarea dependenței de nicotină.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Angelica Root este o aromă de bază cu efect fotosensibilizant și anticoagulant, prin urmare este recomandată respectarea contraindicatiilor și regulilor de utilizare. Pentru mai multe informații despre utilizarea în siguranță a uleiului esențial de Angelica Root click aici.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;

Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics

Cumpără ulei Angelica

Ulei Esențial Pur Tămâie Frankincense Boswellia Serrata 15ml

Uleiul esențial de Tămâie provine din arborele oroginar din India ce poartă denumirea științifică de Boswelia serrata. Trebuie să avem în vedere că există mai multe tipuri ale arborelui Boswelia și că această descriere face referire la uleiul esențial distilat din Boswelia serrata.

Prin metoda hidro -distilării sau a distilării cu aburi, din rășina acestui arbore, se obține o substanță cu o consistență relativ lichidă de culoare galben deschis. Aroma acestei esențe este o una  puternică și tenace din care distingem note calde, pământoase, ușor fructate, cu accente dulci, condimentate ce persistă timp îndelungat și reprezintă un element cheie în industria parfumului. 

Dincolo de calitățile sale olfactive deosebite, esența de Tămâie se remarcă prin numeroase proprietăți terapeutice.

Utilizată în diferite produse cosmetice datorită efectelor cicatrizante, regeneratoare această calmează și tonifică pielea.  Aria sa de întrebuințare se extinde de la industria medico-farmaceutică la industria produselor cosmetice pentru uz casnic. 

Mirosul specific al tamaiei a fost și este o emblemă olfactivă pentru diferite practici spirituale. Încă din antichitate rășină de Tămâie a fost utilizată pentru purificarea încăperilor sacre înaintea și în timpul ritualurilor religioase. În meditație această este întrebuințată pentru efectele sale relaxante, calmante, combate anxietatea și stresul, fără a acționa că un sedativ.

Cu toate acestea, este de preferat să păstrăm în minte că uleiul esențial de Tămâie este o aromă de bază cu proprietăți puternice ce se folosește doar diluată într-un ulei vegetal sau într-un produs cosmetic, prin urmare este recomandată respectarea contraindicațiilor și regulilor de utilizare.

The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded , Valerie Ann Worwood ; pg – 1055 Safety information
The Complete book of Essential Oils and Aromatherapy, Revised and Expanded, Valerie Ann Worwood ; pg – 954- 1054 The essential oils profiles;
Essential oil fifth edition procket reference ; May 2011 Life Science Publishing   – pg 42- pg113 single oils characteristics
Cumpără ulei Tămâie

Ulei Esential Pur Coada Soricelului Yara Yara Achillea Millefolium 15ml

Uleiul esențial de Mușetel Roman este prețios, fiind unul dintre puținele uleiuri esențiale cu o aromă fructată care să nu aparțină registrului citricelor. Însăși denumirea Chamomile, derivată din greacă, înseamnă ”măr de pământ” și reflectă parfumul fructat-erbaceu, de mere verzi al acestui ulei, care evocă câmpurile înflorite de vară târzie. Aroma este dulce, caldă și difuză, dar și proaspătă și intensă. Sunt prezente nuanțe și note de frunze de ceai, picante și lemnoase-balsamice. În faza de dry-out, uleiul este cald și dulceag, amintind de tabac. La fel ca și uleiul esențial de Măghiran, posedă calități relaxante excepționale.

Familie aromatică: Fructată
Intensitate odorifică: Moderată-înaltă

Uleiuri compatibile: Uleiul esențial de Mușetel Roman se potrivește în blenduri cu uleiurile esențiale florale, citrice și ierboase. Exemple includ: Melissa, Lavanda, Frankincense, Peppermint, Patchouli, Clary Sage, Ylang Ylang, Bergamot, Petitgrain, Tea Tree, Geranium, Jasmine, Lemon, Rose.

Utilizare generală: Uleiul esențial de Mușețel Roman este folosit în preparate farmaceutice, și are utilizare extensivă în produse de cosmetică, de îngrijire corporală și a părului, și în parfumerie. Este utilizat ca aromatizant alimentar și al băuturilor.

Precauții și contraindicații: A nu se utiliza intern. A nu se utiliza nediluat.

Bibliografie
LAWLESS, J. 2014. Encyclopedia of essential oils: The complete guide to the use of aromatic oils in aromatherapy, herbalism, health and well-being. London, HarperCollins Publishers.
WORWOOD, V. A. 2016. The complete book of essential oils and aromatheraphy, revised and expanded: Over 800 natural, nontoxic and fragrant recipes to create health, beauty and safe home and work environments. United States, New World Library.
HOLMES, P. 2016. Aromatica. Volume 1: A clinical guide to essential oil therapeutics. Principles and profiles. London, Singing Dragon.
Cumpără ulei Coada Șoricelului